15 marts 2018

Panda Raid 2018: Ustoppelig Fiat Panda erobrer ørkenen


• 3.000 kilometer, syv etaper og 400 teams fra hele verden: bare nogle af de rekordtallene i den tiende udgave af Panda Raid, den almindelige konkurrence kun åbner for klassiske Panda-biler.
• Fra Madrid til søen Mohammed V, tackles sandstrande, ørkenscener og landskaber med endeløse horisonter, der afsluttes i legendariske Marrakech.
• En fantastisk rejse, ombord på et bilikon, født i 1980, med sejhed, håndtering og bekvemmelighed, som stadig imponerer i dag.
• Sammen med de gamle Panda-biler var der en ny Fiat Panda Cross 4x4: et symbolsk håndtryk mellem den ustoppelige ørkenforsker og den ubestridte dronning i Europas storbyområder.
• Den naturlige arving af den mytiske Panda 4x4, der blev lanceret for 35 år siden, har dagens Panda Cross 4x4 eksklusiv karakter af high-end SUV'er, alt på kun 3,7 meter.

Sidste søndag sluttede Panda Raid 2018, det spændende race kun for Fiat Panda-modeller bygget før 2003. Med både 4x2 og 4x4 udgaver startede arrangementet tilbage i Madrid den 3. marts og nåede Marrakesh den 10. marts efter at have taget den marokkanske ørken. Ruten dækkede i alt 3.000 kilometer, idet man tog i solbagte landsbyer og sandstier, der krydsede barske terræner, hvilket ville have været en hård udfordring selv for større SUV'er.

Løbet er en etableret del af Rally Raid-kalenderen - som også omfatter den ikoniske Dakar - på trods af sin amatørånd, det var den 10. del af Panda Raid og tiltrak en rekordindgang på 400 historiske Panda-biler fra alle fire hjørner af verdenen: fra Argentina til Cambodja og fra Pennsylvania til Italien.

Fra Madrid begyndte den farverige karavane først til kysten til havnen Motril, hvorfra den efter en kort færgeovergang rejste til søen Mohammed V (4. marts). Herfra stod ekspeditionen mod sandstrande og stier, ørkenområder og landskaber med en endeløs horisont med stopper i Bni Tadjide (5. marts), Errachidia (6. marts), Merzouga (8. marts) og Tansikht (9. marts). Sluttrinnet var den 10. marts og afsluttede i legendariske Marrakesh.

En fantastisk rejse - der har været en magisk kombination af eventyr, natur og uberørte landskaber i 10 år - ombord på et bilikon, med i alt mere end 7,5 millioner biler bygget fra 1980 til nutiden, som stadig glæder sig selv i dag med dens sejhed, håndtering og bekvemmelighed. Sammen med de 400 klassiske Panda-biler i løbet var en ny Fiat Panda Cross 4x4, der kørte med hele vejen. Et symbolsk håndtryk mellem fortid og nutid af bilen der er en af de bedst sælgende køretøjer i sit segment i Europa i 15 år. Med andre ord viste den ubestridte dronning i Europas byer endnu engang, at det er lige så nemt blandt ørkenklitterne.

Desuden er den fantastiske succes af "Panda Raid 2018" blot en anden af mange poster. For eksempel var Panda også den første bil i sit segment for at modtage den eftertragtede "Årets bil" -titel (2004), og den var den første bybil med 4WD (1983) og den var den første by-bil som klatrede op til en højde på 5.200 meter, ved Everest base camp. Og den lange serie af arkiver fortsatte i 2006, da Fiat Panda blev den første naturgasdrevne bybil, der skulle produceres i stor skala. Og i dag er det den eneste bil i sit segment, der tilbyder fire motorversioner (benzin, diesel, benzin / naturgas og benzin / LPG), tre konfigurationer (Urban look, City Cross og 4x4), to traktionssystemer (for- og alt- hjul) og to transmissioner (manuel og Dualogic robotiseret).

 

sidste nye videoer

avanceret søgning

Søg...

Fra
Til
Søg