30 august 2011

Ny Fiat Panda præsenteres i Frankfurt

På bilmessen i Frankfurt løfter Fiat for allerførste gang sløret for den helt nye Fiat Panda. Den ny Panda skal fortsætte succesen fra forgængerne, der med et samlet salg på mere end 6,5 millioner eksemplarer har bragt glæde i mange familiers liv. Lige siden den første Fiat Panda blev introduceret for 31 år siden, har den overrasket og modtaget hyldest for sine kvaliteter. Nu gives stafetten videre til næste generation af Pandaer, der står klar på startlinjen med et nyt moderne udtryk samt masser af ny teknologi og komfort.

Med udgangspunkt i en opfattelse af, at hver eneste af os har forskellige krav og behov til vores bil, udnytter den nye Panda sit indvendige rum maksimalt og fortsætter dermed den overraskende rummelige stil, som forgængeren er så berømt for. Dog er den kompakte bil vokset et par centimeter for at give bedre plads i kabinen og mere kapacitet i bagagerummet.

Med en længde på 365 cm, en bredde på 164 cm og en højde på 155 cm, rummer den nye Panda med sine 5 døre fint  5 personer, og bagagerummet er med sine 225 liter blandt de  mest rummelige i klassen. Motorerne i den nye Panda bliver blandt andet den 85 hestes TwinAir turbomotor, der har vundet "International Engine of the Year 2011". I den nye Panda ser vi, også for første gang, TwinAir motoren i en 65 hestes udgave uden turbo. Derudover kommer den ny Panda med en 75 hestes turbodiesel samt en 1,2 liters benzinmotor med 69 heste. 

Den nye Panda giver mulighed for at vælge imellem hele tre udstyrsniveauer, 10 forskellige farver og ekstraudstyr som klimaanlæg og alufælge. Derudover kan nævnes at den ny Fiat Panda kan udstyres med "Blue & Me TomTom LIVE", der kombinerer alle fordelene i Fiats patenterede infotainment system Blue & Me med et TomTom navigationssystem. Interiøret i den nye Panda er i øvrigt inspireret af den første generation af Fiat Panda, som blandt andet var kendt for sin store hylde i instrumentbordet. 

I løbet af 2012 vil et nyt innovativt bremsesystem også se dagens lys i Fiat Panda. Systemet fungerer ved hjælp af en radar og vil, ved hastigheder under 30 kilometer i timen, være i stand til at opdage forhindringer tæt på bilen, advare føreren og endda i sidste ende være i stand til at stoppe bilen automatisk, hvis ikke føreren bremser bilen selv. 

Den nye Fiat Panda kommer med komplet sikkerhedsudstyr som standard, inklusive det vigtige ESP system. Den nye Fiat Panda forventes til Danmark til april.

Se flere billeder her

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

  • Steffen Holm, pressechef i Fiat Group Automobiles Denmark A/S, tlf. 43228825, e-mail steffen.holm@fiat.com

sidste nye videoer

avanceret søgning

Søg...

Fra
Til
Søg

Billeder


Download