04 april 2017

Fiat 500 Forever Young: Det globale ikon ankommer til London i 60’erne

• Den anden episode af web-serien som fejrer 60 succesfulde år med Fiat ikonet, er nu online på www.500foreveryoung.fiatpress.com.
• Der er billeder, videoer og dokumenter på 'Swinging London' bringer dig tilbage til tresserne, da den store-lille bil trillede ud af Italien og etableret sig i de fire hjørner af verden.
• Denne fascinerende multimedie rejse er en del af en bredere kommunikationsplan der fejrer den lange vej, der gjorde 500 et globalt ikon, med næsten seks millioner solgte enheder.

På www.500foreveryoung.fiatpress.com er det nu muligt at se den anden episode af den web-serie fejrer 60-årsdagen for Fiat 500, den tidløse ikon. Efter at have forladt Torino - den første episode viste en reproduktion af Dante Giacosa atelier, hvor 500 blev født - den 'lille' Fiat flytter til 1960'erne London, til Piccadilly Circus for at være helt nøjagtig.

Denne fascinerende multimedie rejse er en del af en bredere kommunikationsplan som vil køre på nettet, radio og TV, samt en række initiativer, herunder en tur til Europas smukkeste pladser, der involverer fans og samlere af Fiat 500 modeller fra fortid og nutid . Et produkt, der er også historie, kunst og livsstil: Fiat 500 er kommet langt siden 1957, påvirker mode, samfund og vaner og blive til en ægte global ikon, med næsten seks millioner solgte biler til dato.
Vi vender tilbage til London i de fabelagtige tresserne, den 'Swinging London' bevægelse, da Piccadilly Circus var i centrum for nye sociale, musikalske og kunstneriske tendenser, hvor man kunne møde nogle af de største stjerner på den tid, som John Lennon, Paul McCartney, Sean Connery, George Best, John Osborne og Harold Pinter.

Det er netop dette hjørne af London, der er gengivet i den anden episode. A 1965 flammende røde Fiat 500 står i midten, omgivet af monumenter, butikker, busser, aviser og neonskilte: hver af dem er et hotspot, der giver adgang til tekst, billeder og videoer. De husker spændingen af disse år, hvor Fiat 500 blev breder sig i hele verden, selv så langt væk som Tahiti. Dette er dokumenteret i et 1962 billede, taget på samme tidspunkt og på samme sted, hvor Marlon Brando, et andet globalt ikon, filmede Mytteriet på Bounty.

Hjemmesiden har to billeder af andre legendariske World Cinema stjerner: Sofia Loren, Oscar-vinderen i 1962 med La Ciociara, og instruktør Michelangelo Antonioni, der gjorde en film om Swinging London i 1966, skydning hans mesterværk "Blow-Up", vinder af Gyldne Palmer ved filmfestivalen i Cannes, i den engelske hovedstad. Der er endda en filmstjerne, der faldt pladask for Fiat 500: Jack Lemmon. I Billy Wilder 1972 film 'Avanti!', Som blev skudt i Ischia, faldt han forelsket i sin co-star, en Fiat 500 selvfølgelig, og spurgte producenten til at lade ham tage det til sit Beverly Hills palæ, fradrag af omkostninger fra hans gebyrer.
Multimedie rejsen fortsætter. På hjemmesiden, ved siden af den historiske Fiat 500, den uundgåelig røde London telefonboks, en anden ikonet for den kollektive imaginære viser accelerationen af telekommunikation på det tidspunkt. Fra at være et objekt af eliten, telefonen blev en tilstedeværelse i næsten alle hjem, og derefter langdistance og endda internationale opkald blev lettere fra 1970, da de ikke behøver at gå gennem omstillingsbord. Hvis du passerer musen over neonskilt, du opdage, hvordan reklamer blev også en global affære på dette tidspunkt, som reaktion på de behov, den spirende multinationale industri.

Du vil så opdage en pladebutik, hvor du kan bare om at spotte et tv-apparat på display: denne seneste opfindelse hurtigt viste sit potentiale for at nedbringe de nationale grænser og er et centralt vidnesbyrd om sin egen tid - tænk bare på den utrolige live-dækning af Månen landing i 1969. Hvis du klikker på fjernsynet, vil du være i stand til at se to videoer fra de Fiat Archives, filmet mellem tresserne og halvfjerdserne. Det er ikke svært at forestille sig den ikoniske Fiat 500 med de unge londonere der pendlet mellem Piccadilly Circus og Carnaby Street, lytte til Beatles og Rolling Stones.

Fiat 500, et symbol på tresserne masse motorisering, er velegnet til at stå ved siden af en dobbeltdækker bus, den berømte to-etagers rød bus, der, sammen med den indviklede underjordiske og vintage udseende taxier, hjælper besøgende opdage længden og bredden af den engelske hovedstad. På toppen af hjemmesiden, kan du se en Boeing krydser himlen: trods alt, 1960-70s var den gyldne æra af flyrejser. Det var på en af disse fly, der, den 7. februar 1964, fire drenge fra Liverpool landede på New Yorks JKF lufthavn, blot omdøbt efter den myrdede præsident, og Beatlemania officielt startet. Som vist på et billede af de gange, blev flere Fiat 500 også venter på forpladsen i Rom Fiumicino lufthavnen, klar til at gå om bord til fjerne destinationer.

Den historiske Fiat 500 er nu en kult bil og engelske fans, som også er store samlere, er klar til at gå ud af deres måder for det. Et eksempel? I 2015 Sotheby bortauktioneret en vidunderlig 1965 Fiat 500 til £ 17.920, mens specialist britisk hjemmeside Classic driver tilbudt en 1959 Fiat 500 til £ 40.000: det blev solgt på et øjeblik. Det var blevet gengivet af Graeme Hunt, en slags levende gud af klassiske biler. Selv tidligere britiske premierminister David Cameron brugte til at eje en Fiat 500, som han solgte for næsten € 23.000. Hvorfor? For at købe en anden.

Fiat 500 er meget mere end blot en bil: i 60 år er det blevet en autentisk pop-ikon. Et symbol på italiensk stil, der aldrig går af mode. Gennem årene har det tiltrukket fans af smukke og originale ting. Farvelægning dagligdags veje over hele verden er missionen, at Fiat 500 har opfyldt hverdag siden 1957: den ikoniske Fiat er en reel kunstværk, der supplerer det omgivende miljø. Dette er, hvordan et globalt ikon kan se til sin 60 års fødselsdag med den samme passion og sorgløshed som de unge mennesker, som gav liv til Swinging London.

Fiat 500 er virkelig Forever Young:

Efter Torino og London, vil den store-lille bil at flytte til en ny placering til den tredje episode af web-serien, som fortæller en ny historie om en tid, hvor bilen var en førende aktør.
Historien fortsætter ...


Torino, den 4. april 2017

 

 

sidste nye videoer

avanceret søgning

Søg...

Fra
Til
Søg