08 november 2016

Fiat 124 Spider fejrer 50 års fødselsdag

Den italienske letvægts-roadster Fiat 124 Spider er tilbage i Danmark med et skarpt design og en temperamentsfuld turbomotor. Netop nu kan den frække Spider opleves hos udvalgte Fiat forhandlere, og det samtidig med at den fejrer 50 års fødselsdag.

Selvom foråret og sommeren kan føles langt væk, er der al mulig grund til at se frem til næste års lune temperaturer. For netop nu er der dansk premiere på den nye udgave af letvægts-roadsteren Fiat 124 Spider.

Der er tale om noget af et bil-ikon, som Fiat har vakt til live igen. For præcis 50 år siden blev den første Fiat 124 Spider lanceret, og det er med dyb respekt for originalen, at roadsteren markerer sin tilbagevenden. Som det var tilfældet med 1966-modellen, byder den nye 124 Spider på umiskendelig køreglæde og elegant italiensk design. Den stærke turbomotor, en avanceret undervogn og den nyeste teknologi giver en kompakt, let og sportspræget roadster med plads til to personer.

Potent turbomotor med masser af moment
Fiat 124 Spider er en klassisk roadster med en letbetjent kaleche, der nemt pakkes ned, så man hurtigt er klar til en køretur med vind i håret. Under motorhjelmen ligger en stærk 1,4 liters MultiAir turbomotor, der yder 140 hestekræfter med et drejningsmoment på hele 240 Nm, og som accelererer den lette Spider fra 0-100 km/t på bare 7,5 sekunder.

Spideren har baghjulstræk og en meget præcis sekstrins gearkasse. Forhjulsophænget er et double wishbone ophæng, mens det bagtil er et multilink ophæng, som er udviklet til at give øget stabilitet, når bilen bremser eller drejer. Som helhed er bilen designet med henblik på lav tyngde og optimal vægtfordeling, og styretøjet er let og reagerer hurtigt.

Udstyrsniveauet er højt og omfatter bl.a. 17" alu-fælge, adaptive LED forlygter, 7" display med DAB-radio, multimediekontrol, Bluetooth, læderindtræk, regnsensor m.m. Hertil kan man vælge mellem otte farver, som alle er tro mod den klassiske model, blandt andet Rosso Passione (rød), Nero Vesuvio (sort metallic) og Azzurro Italia (azurblå metallic).

Elegant fødselar
Spideren, der er designet på Fiats Centro Stile i Torino, er på flere punkter en moderne genfortolkning af den oprindelige model, som vidt og bredt betragtes som en af Fiats smukkeste biler gennem tiden. Den oprindelige Spider havde sin debut i november 1966 på biludstillingen i Torino, og den modtog straks stor ros fra både presse og kunder.

50 års fødselsdagen markeres blandt andet med premieren på en flot reklamefilm på 124 sekunder, der hylder originalen, hvis 19-årige levetid er blandt de absolut længste for en lille sportsvogn, og som kun overgås af Alfa Romeo Spider.

___________________________________________________________________________________

Fiat 124 Spider gennem tiden

November 1966
Fiat 124 Spider debuterede på biludstillingen i Torino.

1968
Første Spider solgt på det amerikanske marked.

1975
Efter enorm salgssucces på det amerikanske marked produceres der nu udelukkende til amerikanerne.

1979
Modellen omdøbes til Spider 2000.

1981
Pininfarina overtager hele produktionsapparatet. Salget i Europa genoptages samtidig med, at bilen omdøbes til Pininfarina Spider Azzura på det amerikanske marked og Pininfarina Spider Europa på det europæiske.

1985
Produktionen ophører efter et globalt salg på næsten 200.000 biler.

November 2015
Den legendariske 124 Spider vender tilbage og har verdenspremiere på Los Angeles Auto Show.

November 2016
Den nye Fiat 124 Spider lanceres i Danmark
___________________________________________________________________________________

Download billeder i høj opløsning her:
http://www.fiatpress.com/gallery/detail/1537

Se, og download, fødselsdagsfilmen her:
http://video.fiatpress.com/p/it/en/fiat/post/30968

For yderligere information kontakt venligst:
Steffen Holm
Pressechef, FCA Denmark A/S
Mobil: 2070 6487

 

sidste nye videoer

avanceret søgning

Søg...

Fra
Til
Søg