26 oktober 2017

Den italienske statsmønt fejrer Fiat 500 med sølvmønt

• Den italienske statsmønt udgiver ny mønt, der fejrer den ikoniske Fiat 500.
• Mønten har en 5 Euro pålydende værdi* og markerer den legendariske models 60 årsdag.
• Begge sider af mønten viser 500's umiskendelige profil.
• Kun 4.000 mønter produceres, hvilket gør den til et ægte samlerobjekt.

Den italienske statsmønt (Istituto Poligrafico og Zecca dello Stato) har udgivet en ny limited edition-mønt, der fejrer historien om den ikoniske Fiat 500 som fejring af dens 60 års jubilæum.

I dag har det italienske finansministerie afsløret mønten, som har en pålydende værdi på 5 Euro, og er designet af mestergraver Claudia Momoni. I alt er der et oplag på kun 4.000 ' ikke cirkulerende' mønter, hvilket gør den til et ægte samlerobjekt.

Forsiden viser Fiat 500 fra 1957 og den nuværende model i perspektiv, omgivende af ordene 'Repubblica Italiana'. Bagsiden viser den klassiske 500's umiskendelige profil med årene 1957 og 2017 - det år, hvor den første Fiat 500 blev produceret, og året hvor mønten blev udstedt - samt møntens pålydende på 5 Euro.

Mønten - et ægte miniature kunstværk, der fejrer realiseringen af en stor drøm om mobilitet og frihed - bærer også den oprindelige 'R', der viser, at den blev præsenteret i Rom, og navnet på graveren sammen med et Fiat 500-logo i samme stil som fra den originale reklameplakat.

Udgivelsen af mønten er bare den seneste i en lang række fejringer, der markerer Fiat 500's 60-års fødselsdag og kommer kun måneder efter en anden vigtig institutionel begivenhed, da et frimærke med samme tema blev lanceret af det italienske postvæsen.

500's globale betydning og omdømme som et ægte ikon for design blev også anerkendt med tilføjelsen af en Fiat 500 til den permanente samling af Museum of Modern Art (MoMA) i New York.

Entusiaster, samlere og fans deltog også i festlighederne ved '500 Forever Young' karavanen som besøgte smukke pladser i hele Europa.

I sin 60-årige historie har Fiat 500 forbedret hverdagen for millioner af mennesker. Dens introduktion var en vigtig del af Italiens økonomiske genopretning efter krigen, og bilen satte nationen på fire hjul, og efterfølgende blev den blev eksporteret til markeder over hele verden. I dag sælges 80% af alle 500 biler uden for Italien, og det er en af Europas mest solgte biler, med første pladser i klassen i otte lande og blandt de tre første på yderligere seks.

Torino, den 26. oktober 2017

* Mønten kan købes fra Istituto del Poligrafico e della Zecca salgskanaler til 40 Euro.

 

sidste nye videoer

avanceret søgning

Søg...

Fra
Til
Søg