27 juni 2018

365 Fiat Panda samlet til stort træf i Pandino, Italien.

• Fiat Panda-træffet i Pandino slår alle rekorder og er blevet det største Panda-træf i verden.
• En farverig samling af alverdens udgaver af Fiat Panda, inklusive mange enestående specialversioner, mødte op foran Pandino slottet og blev parkeret i "Panda" formation.
• Panda har været Europas bedst sælgende bybil de sidste 14 år uden en enkelt pause og er ubestridt markedsleder i Italien.

Den anden udgave af "Panda a Pandino", det internationale træf for Panda-ejere fra hele Europa - fra Tyskland, Belgien, Spanien, Italien, Storbritannien og Østrig - fandt sted den 24. juni. Kort sagt er der en Panda for alle hver dag, for alle nationaliteter og alle aldre, og 365 af dem mødtes i Pandino, slog alle rekorder og gjorde det til det største Panda-træf i verden.

"Panda a Pandino" træffet begyndte som en vittighed i 2017, da en ung Panda-ejer fra Syditalien meddelte på Facebook, at hun havde til hensigt at køre med sine venner i deres lille Panda - populært kendt som "Pandino" på italiensk - til byen ved samme navn i det nordlige Italien. Og typisk for de sociale medier så bredte det sig hurtigt og blev til det vi ser i dag. Den 18. juni 2017, den officielle dato for den første udgave, stod mere end 200 tidligere og nuværende Fiat Panda-biler sammen fra hele Italien.

Bilerne mødtes sig foran Pandino slottet, Visonti-familiens jagthytte, der dateres tilbage til midten af 1300'erne, her blev der stillet op til fotografering. Den farverige procession forlod senere slottet for at køre parade gennem flere nærliggende byer over en 27 kilometer rute: først den dejlige landsby Gradella med sine karakteristiske gulmalet huse trimmet med røde mursten og derefter videre til Rivolta d'Adda og Spino d 'Adda.

Pandino slottet ligger i et område, der er hjemsted for lokale produkter som Pandinella osten og placeringen af den enestående Pandino Cheese School grundlagt i 1954 med et mejeri, der forvaltes direkte af skolen. Området har også en stærk motortradition: Kun få kilometer fra slottet er charmerende Gradella, officielt anerkendt som en af Italiens smukkeste landsbyer, og højt elsket Greven Aymo Maggi (1903-1961), som var en af grundlæggerne af det legendariske "Mille Miglia" bil race i 1927.

Succesen for Fiat Panda er ekstraordinær i sig selv. Modellen har entydigt udformet en mere spontan og ubekymret tilgang til dagligdagens transportbehov siden 1980. Det er bemærkelsesværdigt, at der er produceret over 7,5 millioner eksemplarer siden introduktionen. Nogle af de stolte deltagere til arrangementet var specielle nok til at vinde en af de 11 kåringer der var en del af arrangementet. Præmier blev f.eks. givet til den bedst udstyrede Panda, den ældste Panda, Pandaen, der kom længst væk fra og den mest ekstravagante Panda. Overskuddet fra "Panda a Pandino 2018" træffet gives til "Consulta dei Giovani" organisationen i byen med det formål at lave rekreative rum for familier med handicappede.

En imponerende liste over resultater, der afspejles af en lige så imponerende kommerciel succes, for en model, der sammen med Fiat 500 har været Europas mest solgte bybil siden 2003.
Også de første fire måneder af 2018 fører Panda og Fiat 500 deres segmenter i Europa med en markedsandel på 29,1%. Bilen er den klare markedsleder i Italien (med en markedsandel på knap 40%) og Grækenland og fører sin klassen i Spanien, Portugal og Østrig.

 

sidste nye videoer

avanceret søgning

Søg...

Fra
Til
Søg